Om Oss
22
page-template-default,page,page-id-22,bridge-core-2.4.5,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-23.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
 

Om Oss

Vår historia

Går det att förena ett brinnande intresse för mänskliga rättigheter och retorik? Knappast, tänker en del. Retoriken vill bara en sak: övertyga. Visserligen, men varför inte försöka? Vad som känns viktigt för för speakerscornerretorik är att göra världen en bättre plats att vara på. Vi tror att normmedvetenhet, separatism och feministisk teori är viktigt som metod och vill utbilda alla kursdeltagare i detta allt i syfte att skapa en bättre värld. För till syvende och sist, är det inte det vi är här för?

Grundaren till Speakers Corner Retorik är Aurora Cederholm, och vi är nu en handfull personer som arbetar här. Jag har undervisat på Göteborgs Universitet i teoretisk retorik, på Stockholms universitet och på Utrikesdepartementet.

Vi har erfarenhet av näringsliv, ideburna organisationer, hos aktivister, politiska partier, inom folkbildning och folkrörelser.

Utöver retoriken är vi mycket intresserade av de idéer som formar vår samtid, och hur vi kan göra livet så bra som möjligt, för alla.

”In order to be irreplaceable one must always be different”

Coco Chanel

Sagt om oss

”Bästa kursen jag har gått på!”

”Aurora är grym”

”Kursledaren är lugn, kompetent och mycket bra på att ta folk”

”Engagerad och rolig kursledare”

”Mycket bra!”

”Kunnig och peppande”

”Otroligt engagemang”

Kunder

Volvo Cars

Industriarbetsgivarna

Kvinnofolkhögskolan

Göteborgs Konstmuseum

Göteborgs stad Specialistenheten för mänskliga rättigheter

Högskolan för konsthantverk och design

Folkuniversitetet